Skip to content
srdjanM

Srđan Mihić

Rođen je 1966. godine. Nakon školovanja u baletskoj školi Lujo Davičo i završene elektrotehničke škole Nikola Tesla u Beogradu, 1984. godine dobija angažman u Baletu Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu, a 1985. postaje član baletskog ansambla Pozorišta na Terazijama. Od 1987. godine je član Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, na mestu III soliste.

Scenskom fotografijom, a prvenstveno baletskom fotografijom, koja mu je, usled odabranog životnog poziva, bila i najbliskija, počinje profesionalno da se bavi 1996 godine. Tokom godina, svoj rad iz oblasti scenske fotografije proširuje i na domen operske i dramske umetnosti. Radovi su mu do sada objavljivani u svim značajnim štampanim i elektronskim medijima, kao i brojnim stručnim publikacijama. Autor je mnogobrojnih samostalnih izložbi fotografija posvećenih baletskoj i pozorišnoj umetnosti. Jubilej svoga rada na ovom polju, obeležio je samostalnom izložbom 20 godina sa Baletom Narodnog pozorišta u Beogradu, 2017. godine, u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Jedan je od osnivača Nacionalnog Baletskog Udruženja, 2015. godine. Od tada aktivno učestvuje u radu i organizaciji nastave Škole baleta, u okviru ovog Udruženja.