Skip to content
b baby

Bejbi balet

Namenjen je deci uzrasta do 5 godina. Kroz poseban metodološki pristup prilagođen ovom uzrastu, uče se najosnovniji oblici klasičnih baletskih pokreta. Program je prvenstveno usmeren ka razvijanju i unapređenju motoričkih funkcija kod dece i jačanju muskulature nogu i kičmenog stuba, kako bi deca, već u ovom ranom uzrastu, počela da ovladavaju pravilnim držanjem tela (kičmenog stuba, ramena i lumbalne regije), kao i pravilnim, stabilnim i lepim hodom. Kroz igru i druženje, ovaj sistem rada usmeren je i ka razvijanju muzikalnosti i osećaja za ritam kod dece, kao i ka razvijanju i unapređenju pažnje, koncentracije i samodiscipline, u obliku koji je primeren ovom vrlo ranom dečjem uzrastu. Pored toga, časovi ovog programa su, takođe, orijentisani i ka razvijanju osnovnih telesnih veština i koordinacije pokreta, što rezultira poboljšanjem sveukupne fizičke spremnosti deteta, koja će se ispoljiti i u brojnim drugim segmentima svakodnevnih aktivnosti.

Rad u profesionalno opremljenoj baletskoj sali posebno je pogodan za razvoj orijentacije u prostoru, kao i za učenje nekih od osnovnih prostornih formacija, uz kretnje koje su prilagođene budućim baletskim pokretima sa kojima će se susretati u svojoj kasnijoj baletskoj edukaciji.
S obzirom na to da se većina dece u ovom uzrastu gotovo po prvi put susreće sa vidom organizovane grupne nastave, posebna pažnja poklanja se individualnom mentalno-fizičkom sklopu svakog deteta, pa se nastava i vežbe programa BABY BALET prilagođavaju individualnim potrebama i mogućnostima svakog polaznika ponaosob.
Nastava se odvija u grupama sa ograničenim brojem dece, uz prisustvo dva pedagoga, kako bi svako dete imalo pažnju, a bezbednost dece bila obezbeđena.

2017 10 10 17 23 52

Časovi se održavaju dva puta nedeljno (ili jedan put nedeljno, za najmlađu decu), u trajanju od 45 min.

b baby

Bejbi balet

Namenjen je deci uzrasta do 5 godina. Kroz poseban metodološki pristup prilagođen ovom uzrastu, uče se najosnovniji oblici klasičnih baletskih pokreta. Program je prvenstveno usmeren ka razvijanju i unapređenju motoričkih funkcija kod dece i jačanju muskulature nogu i kičmenog stuba, kako bi deca, već u ovom ranom uzrastu, počela da ovladavaju pravilnim držanjem tela (kičmenog stuba, ramena i lumbalne regije), kao i pravilnim, stabilnim i lepim hodom.

Kroz igru i druženje, ovaj sistem rada usmeren je i ka razvijanju muzikalnosti i osećaja za ritam kod dece, kao i ka razvijanju i unapređenju pažnje, koncentracije i samodiscipline, u obliku koji je primeren ovom vrlo ranom dečjem uzrastu. Pored toga, časovi ovog programa su, takođe, orijentisani i ka razvijanju osnovnih telesnih veština i koordinacije pokreta, što rezultira poboljšanjem sveukupne fizičke spremnosti deteta, koja će se ispoljiti i u brojnim drugim segmentima svakodnevnih aktivnosti.

More

Časovi se održavaju dva puta nedeljno (ili jedan put nedeljno, za najmlađu decu), u trajanju od 45 min.

baby